Peruspesu on päärutiini kiinteistöjen kunnossapitoon

Peruspesu luo kiinteistöjen siisteydelle pohjan. Se onkin rutiini, joka olisi hyvä hoitaa yksi tai kaksi kertaa vuodessa pintojen kulutus huomioon ottaen. Peruspesu käsittää eri tilojen kattavan pesun ja lattian vahauksen.

Peruspesun yksi osa-alue on perussiivous. Perussiivouksella saadaan hankittua siivouskohteelle tarvittava ja toivottu siisteystaso. Perussiivouksessa siivotaan niin lattiat, valaisimet, portaat kuin tuulikaapitkin. Perussiivous tarkoittaa laajempaa siivousta, kun taas ylläpitosiivous kuuluu päivittäisiin askareisiin. Ylläpitosiivouksen laatu vaikuttaa paljon siihen, kuinka laajasti peruspesu on tehtävä. Hyvin hoidettu ylläpitosiivous vähentää peruspesun perussiivoukseen kuluvaa aikaa huomattavasti.

Ammattilaiset osaavat peruspesun

Ammattilaisilta löytyvät sekä tarvittava osaaminen että välineet. ammattilaiset osaavat myös valita kuhunkin tilaan sinne oikeat pesu- ja vahausaineet. Peruspesu tulisi toteuttaa säännöllisesti kiinteistön ylläpidon ja kunnon takia mutta myös siisteyden. Kukapa ei nyt haluaisi esimerkiksi liikerakennuksensa olevat asiallisen ja siistin näköinen. Jos jo tuulikaappi muistuttaa kaatopaikkaa, voi olla vaikeaa tehdä hyvää ensivaikutelmaa. Peruspesuja voidaan tehdä liiketilojen lisäksi toimistoihin, auloihin, portaikkoihin ja muihin julkisiin tiloihin. Myös taloyhtiöiden rappukäytäviin. Ammattilaisten toteuttamat perussiivoukset eivät häiritse rakennuksen tavallista elämää liikaa.

Peruspesut

Peruspesussa tärkeä osa-alue on lattian vahaus. Lattia on missä tahansa rakennuksessa se osa, joka on kaikkein kovimmalla rasituksella. Siksi niistä on pidettävä huolta ja siihen vahaus on oikea vaihtoehto. Mutta ennen kuin vahataan, täytyy lattia siivota. Peruspesuihin kuuluu lattioiden kauttaaltainen siivous. Jos lattian ylläpitosiivoukset on hoidettu kunnolla, ei peruspesun yhteydessä toteutettava lattian siivous vaadi tuhottomasti energiaa. Totuus on myös se, että jos ylläpitosiivouksessa ei lattiaa hoideta kunnolla, ei peruspesunkaan yhteydessä sitä pystytä putsaamaan täydellisesti. Siksi erityisesti lattian huolenpito on oleellisen tärkeää tilan siisteyden kannalta. Ja hei, oikeanlaisella ylläpidolla lattiat pysyvät käyttökelpoisina pidempään. Peruspesussa lattiat puhdistetaan ja käsitellään erilaisilla aineilla, joista yleisin ja lähes ainoa vaihtoehto on vahaus. Vahanpoisto on tarkka operaatio. Ensin lattia tulee pestä kauttaaltaan ja sitten vaha poistetaan kunnolla. Isoin ja yleisin virhe on poistaa vanha vaha huolimattomasti. Se voi johtaa siihen, että uusi vahapinta on jo laittaessa pilalla. Siksi vahaus on tehtävä oikein ja huolella.

Ei vain liiketiloihin vaan muuallekin

Peruspesuja voi liiketilojen lisäksi toteuttaa myös muihin rakennuksiin, kuten taloyhtiöiden porrastiloihin. Varsinkin suuremmissa taloyhtiöissä portaissa voi kulkea todella paljon ihmisiä yhden päivän aikana. Peruspesu on erinomainen vaihtoehto porraskäytävän ylläpitoon. Usein kuitenkin tulee vastaan, että portaikosta ei ole pidetty huolta ja sen takia portaat ovat tummennet tai muuttuneet keltaisen laikukkaaksi. Peruspesu toimii myös remontin jälkeen. Tällöin peruspesu toimii loppupesuna. Siinä puhdistetaan pinnat ja tehdään kaikki samat perusteelliset pesurutiinit, mitä peruspesussa muutoinkin hoidetaan. Jälki on taatusti laadukasta. Tästä tekstistä oppineena todettakoon, että peruspesu on kiinteistöhuollon säännöllinen tukitoimenpide. Se on enemmän kuin tavallinen ylläpitosiivous ja se mahdollistaa sekä kiinteistön siisteyden että käyttöiän pysymisen pitkänä. Peruspesu ammattilaisen hoitamana on laadukasta ja huolella tehtyä. Myös vahaus hoituu ammattilaisilta käden käänteestä ja siksi onkin tärkeää löytää se paras ammattilainen hoitamaan kiinteistösi peruspesut.

Samankaltaiset artikkelit